Skip to content
May 4, 2012 / timmyfahmi

mee bandung

Ikan emas sebenarnya comel bukan main.

Mengenal hati budi manusia lain memang takes time dan lot of effort. Lagi-lagi bila kita duduk jauh dan berkomunikasi dengan telefon dan twitter. Tapi bak kata ikan emas dalam blog dia. Bersabar mungkin akan menghasilkan yang lumayan.

Dan menyukai wanita yang mengambil step super slow untuk membuat segala keputusan mengajar gua erti bersabar.

Super bersabar.

Dan bila pertama kali dia mengaku sayang dekat gua. setelah hampir 3 bulan kenal. Gua rasa macam orang gila. Gila lu. 3 bulan super rapat baru cakap dia sayang dekat gua.

Kita suka teasing each other.

Dari apa segala benda.

Perbezaan bahasa. Perbezaan makanan. Slang dan semuanya. Semua boleh buat point bergurau.

Tapi dalam masa yang sama. Kita closed dan punya banyak persamaan.

Mungkin sebab zodiak yang boleh tahan bersesuaian mungkin.

Pernah satu hari kitorang bergaduh pasal mee bandung, dia cakap mee bandung perak takde kacang tanah. Dan gua fan berat mee bandung muar cakap mee bandung true mesti ada kacang tanah. Gila lu. Mee bandung takde kacang tu bukan mee bandung. Tapi bila kita fikir balik. Setiap benda punya ada unsur tersendiri yang membuatkan perbezaan menjadi unik.

Dan bila bab macam gini. Kita akan jadi sepakat untuk tidak sepakat.

Sebab perang macam mana pun. Dua-dua nak menang.

Gua rindu berat bila dah lama tak dengar suara ikan emas giggle.

Bila dia giggle dia comel sangat.

Dan bila gua teasing dan makes fun dalam fon. Dia akan cakap geeeeedik.

Itu sumpah comel. I love us.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: