Skip to content
May 20, 2012 / timmyfahmi

ala omel omel

Bila kau jumpa dengan semua orang yang kau kenal. Dah lama tak jumpa. Lama dalam masa berbulan-bulan lebih dari 6 bulan.

Dan mereka cakap “ eh, badan kau dah naik sikit”

Gua tatau patut rasa happy atau tidak.

Tapi bila gua cakap gua tengah diet,

Ramai orang cakap

“ tak yah mengada” part mana kau gemok.

Gua rasa gua tak gemok.

 

Buncit sikit, tapi lengan dan badan gua memang sedap2.

Just ideal shape gitu.

 

Ramai orang kata badan gua sekarang nampak sehat. Dulu mungkin cengkung dan nampak macam sakit.

 

Tapi apahal pun. Gua tak kalut sangat, badan gua jenis senang turun dan senang naik.

Yang penting bila badan kau berada  dalam usia sebenar gua. maintain 10- 15 kg dari berat masa kau ambil SPM  itu gua kira sangat berjaya.

 

Berapa ramai member gua umur belum sampai 23 badan naik macam kena pam.

Ah belum tgk rakan sekolah gua dalam FB. Semua dulu badan kurus kurt kobain dah jadi besar macam rikishi.

 

At least gua maintain comel.

 

 

XXXX

 

Last 3-4 hari. Gua berperang dengan ikan emas. Besar-besaran juga.

Gua sentap dengan dia. Dia sakit hati dengan gua.

Nie sampai hubungan dah berada di hujung tanduk.

Betol-betol berada dalam line nipis.

Nipis sangat. Komunikasi ada sedikit failed.

Gua terlebih emosi. Ikan emas dah sampai tahap sakit hati.

Dalam sibuk bergaduh dalam pesanan ringkas.

Banyak benda kelakar.

Yang gua tengah geram jadi ketawa melekek sorang2.

 

Serious.

 

Sampai ada part dia jawab,

 

“Habis time sentap je la pujuk. Time bergaduh terbongkang sampai berulat”

 

dia sebenarnya tak kelakar bila tulis kat sini.

Tapi bila kau tengah sibuk berdebat. Dapat ayat macam gini.

Kau akan jadi automatik bergelak.

 

Epic punya gelak.

 

Apahal merajuk boleh sampai tahap terbongkang berulat! Menda lu!

 

Kadang-kadang gua rasa kami macam lovebird.  Bila bergaduh masing-masing akan bercakap benda  yang tengah geram.

 

Taip sms punya laju. Kadang2 belum sempat baca dah masuk 2-3 sms.

Panjang2.

 

Pelik juga bila type sms geram geram ikan emas jarang gila typo.

 

Kalo tak? Pffffftttttt.

 

 

Kalau tak puas hati, lain kali cakap macam nie

“saya tak puas hati dengan perangai awak nie. Saya nak tegur nie bukan nak bergaduh”

 

siap sambung ayat lain.

 

Lagi satu. Kalau nak cakap. Ayat tu jangan ego sangat.

 

Itu tak termasuk lagi unmention dekat twiter tuju dekat gua. penat gua scroll dan favourite.

 

Ala omel omel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: